2011. december 7., szerda

Babzsákfotel

Irigykedve nézem a neten a sok szép babzsákfotelt. Szeretnék én is, mert tudom, hogy nagyon kényelmes, és egy jó darab a használója személyiségét tükrözi. Lánykáimnak már varrtam egy-egy kis méretű darabot, saját elképzelés alapján. Szeretném majd magam is meglepni egyel, de ehhez hely is kell, annak meg egyenlőre híján vagyunk.
Viszont Riana barátnőm megkért, hogy varrjak neki egy fotelt, mert ő meg szeretne egyet otthonra. Kiválasztotta az anyagot, a formát és a méretet. Az interneten rengeteg minta van, külföldi és magyar oldalakon egyaránt. Úgyhogy készítettem egy szabásmintát, ami nem is volt túl nehéz, kiszabtam kétszer a darabokat. Egyszer molinóból, ez lett a belső huzat. És egyszer egy nagy levélmintás bútorvászonból. Cipzárt varrtam mind a kettőre, és megtöltöttem hungarocell golyóval, egy 250 literes zsákot majdnem el is nyelt.
Kicsit körülményes volt a babzsákot hazajuttatni, de szerencsére ez is sikerült. Most négy gyerkőc nyúzza a fotelt, és anya csak néha pihentetheti benne fájós derekát. Már neve is van a fotelnak: Katifotelom :) Szerencsére tetszik a családnak ez az általam készített darab is, úgyhogy most már bátrabban bele merek vágni nagyobb, bonyolultabb munkákba is.

Íme a fotel, szép őszi színben, nagy levélmintákkal: 

 Itt pedig a fotel egyik még számomra ismeretlen funkciója látható:

2 megjegyzés:

  1. Kati nagyon köszönjük neked Katifotelt!!! Az egész család oda van érte. Remélem én is azért néha tudok benne majd pihenni a gyerekektől, de ha nem, akkor muszáj lesz mindenkinek kreálnod egyet! :)) Puszi: Riana

    VálaszTörlés
  2. Drága Barátnőm!
    Nektek akár mikor akár mit megvarrok :)

    VálaszTörlés