2012. április 21., szombat

Egy kis mitológia

"Zeusz (ógörögül: Zεύς, görög betűkkel: Δίας) olümposzi isten, az istenek és a mindenség királya a görög mitológiában, az ég és a villámok ura. Gyakran nevezik Zeusz Kronionnak, vagy Kronidésznek: mindkettő azt jelenti: Kronosz fia."
"Zeusz alapvetően a viharok és a villámok ura. Hatalmasabb az összes többi istennél, ám nem mindenható. Őt is be lehet csapni, továbbá a sors, a Moirák is erősebbek nála. Zeusz állt az ókori görög panteon élén, a görög mitológia több istenének és hősének az apja."
Forrás wikipédia
Itt pedig következzék a mi Zeuszunk története, ami igen csak szomorúan indult, de a folytatás boldog, vidám és nagyon hosszú lesz :)
Február végén mentették ki a mamakutyát és a 3 életben maradt kölykét. Szentendrére került egy nagyon gondos fiatal párhoz, akik szívükön viselik az állatok sorsát. Biztonságos otthont nyújtottak a 4 kutyusnak, a már meglévő, két kutyusuk mellé befogadták őket. A kölykök szépen cseperedtek, és hamarosan gazdit kerestek számukra. sikerült is a két fiúcskának és a kis húguknak is szerető családot találni. Így került Anyuhoz Zeusz, kicsit pótolva az ősszel elment Pajti után maradt űrt.
A lányok új játszótársra találtak, Zeusz pedig minden rosszaságban benne van, ahogy az egy rosszcsont kölyökhöz illik. Cipőt lop, virágot tapos le, gödröt ás, ölbe mászik és nyálas puszikat is ad. Amúgy egy igazi tünemény, ahogy botladozik a hatalmas tappancsival. Szépen beilleszkedett, éjjel nem nyüsszög, és nappal is csak kicsit kelekótya.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése