2012. december 31., hétfő

BUÉK

Egy hosszú év van a hátunk mögött. Történtek velünk jó és rossz dolgok is egyaránt. Minden esetre ez nehezebb volt mint az azt megelőző, de ez évről évre így van. Mindenkinek azt kívánom,  hogy legyen a következő éve még boldogabb, jobb, könnyebb, nyugodtabb és még fokozhatnám. Egy szóval  B.U.É.K!


2012. december 30., vasárnap

Ezek is karácsonyra készültek

Több olyan ajándék került a fa alá, amit magam készítettem. Nagylányom fodros sálra vágyott, kicsim pedig pónira. Hát megkapták. A fodros sál kék, bogyós szélű és nagyon tetszik Lilikémnek, nagyon várja a sulit, hogy villoghasson benne. Szofcsi pedig a reklámokban látott egy pónit, amit nagyon szeretett volna. Ugyan azt nem kapta meg, de kapott egy kézzel horgol pónit, ami jó méretes darab. Nem okoztam ezzel sem csalódást, boldogan öleli magához minden alvásnál.





Anyukám és nagymamás is kapott egy-egy fodros sálat, és már le is adták a rendelést a következőre. Készült még egy sál szerűség. Inkább nyakmelegítő, bár ez enyhébb időben hordható. Egy passzos darab, az oldalán egy nagy rózsával, és kis fityegőkkel az elején. Sajnos csak olyan kép van, amin én vettem fel, de nem nekem készült. Nóri kapta, és rajta jobban áll. :)



 A karácsonyi osztogatásból Kamilla sem maradhatott ki, ezért ő kutyapulcsit kapott, ami nagyon hasznos, bár ezt ő nem így gondolja.



2012. december 28., péntek

Angry birds

Maja barátnőm kisfiának Banusnak kért két angry bird játékot és egy sálat. A támpontok a következők voltak: legyen egy fekete és egy piros madár, olyan nyomorgatható méretben, és egy kék sál rajta 4-féle angry bird figura. Hát fel lett adva a lecke, de gondoltam, hogy már horgoltam annyit, hogy valamit kép alapján is el tudjak készíteni. És jelentem sikerült. Ezek már karácsonykor a fa alatt mérgelődtek becsomagolva. Barnusnak is tetszett és az óta is gyűri őket. A madarak lisa fonalból készültek vatelin töltettel, és teniszlabdánál kicsit nagyobbak. A sál kb 20x110 centi gapjú-akril fonalból készült, a rátétek maradékok, főként lisa fonalak.



2012. december 25., kedd

2012. december 18., kedd

Fodros sál

Menthetetlen vagyok, elkapott engem is és nem ereszt. Készítenem kell, csinálni, mert nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre. Mindegyik más, csodás színek, fodrok, csillogás. Igen a fodros sálról beszélek. Előre gyártott sálfonalból készül, egy gombóc 100 gramm, egy sálra elegendő. Horgolva kb 1 méter, kötve úgy 1,5. Eddig a kötött variációkat készítettem 5-ös tűvel, 7 szemet felszedve. Az argentina fonalnak kicsi pompomok vannak a szélén, míg a frillybe csillogó fémszálat szőttek. Csodás színekben kapható.  Fel nem venném, mert nem én vagyok, de nagyon tetszik. Egyszerű elkészíteni és egy igen mutatós darab kerül ki az ember keze alól. Eddig 3 darabot fejeztem be és hamar meg kell még kettőt csinálnom, de biztos vagyok benne, hogy ezzel még nem lesz vége.







2012. december 5., szerda

Játék

Még holnap délig lehet jelentkezni egy igazán szép nyeremény reményében Adri blogján. Ez mellett nagyon sok hasznos dolog található nála, érdemes figyelemmel kísérni :)

Elkészült

Elkészült kicsi lányom buggyos sapija is, a hozzá való nyakmelegítővel. Igazán csinos és feldobja az embert a színes látvány. Szofinak is nagyon tetszik, a nyakmelegítő napi használatban van, egyedül is fel tudja venni, és nincs lebegő vége :)





Az alkotásból töpörtyűm is kiveszi a részét. Ezek a művek az oviban készültek. Anya és Szofi:


Szofi: