2012. november 29., csütörtök

Segítség!!!!!!

Lemerültek az elemek. De miért pont most, itt az év vége, karácsony, ilyesmi. Nagyon kellene egy kis kraft. Ad valaki kölcsön egy töltőt?

2012. november 18., vasárnap

buggyos sapik

Buggyos sapik horgolódtak, sállal. Barátnőm lánykájának, és édes Lilikémnek készültek ezek a darabok. Egyszerű forma, mégis a csinos pofikához nagyon illik. Ezek egyenlőre az enyhébb időben viselhetők, de már agyalok a bélelt változaton is.

Buggyos sapi körsállal: 




Buggyos sapi virággal és gombolós sállal: 



2012. november 12., hétfő

Horgolt boleró leírás

A horgolt boleró leírását tenném itt közzé, és ha lenne egy kedves hozzáértő akár le is "fordíthatná" horgolás nyelvére :)

Elkészült, végre, és méretben is jó lett, és nagyon tetszik mindenkinek. Megdolgoztam vele, de megérte. Ez a kis kabátka az elejétől a végéig a saját kreálmányom. Egy horgolós mintás vettem alapul, amit a Horgolás bibliájában fedeztem fel, a minta neve ír minta. 
A bolerót red heart baby fonalból készítettem és négyes tűvel. Konkrét szemszám szerinti leírással nem rendelkezem, centi alapján dolgoztam, és így jött ki a megfelelő forma és méret. Ez egy boleró lett, de persze kicsit hosszabb fazonnal, akár kardigán is lehet.

Háta:
A munkát a hátával kezdtem, 72 láncszemmel, erre kezdtem az ír mintát, ami a következő: minden negyedik szembe 2 ERP, 1 LSZ, 2ERP kerül (egy mintaegség), így horgoltam végig a sorokat. A sor elejére 3 LSZ sormagasítás, a végén pedig 1ERP került.18 centi magasságig így horgoltam a hátát, ez után alakítottam ki a karkivágást, ami a sor elején és végén két-két mintaegység kihagyását jelenti. Ebből 16 centit készítettem, és ezzel el is készült a háta.

Eleje (két darabból):
36 szemmel kezdtem neki, és erre horogltam a mintát. Ismét 18 centi magasságig folyamatosan, majd itt is elkezdtem a karkivágást kialakítani, a hátához hasonlóan, - 2 mintaegység. Így horgoltam tovább 24 centi magasságig, innen kezdtem kialakítani a nyakkivágást. Innen már csak 12 sor van hátra. Ezen a 12 soron belül 3 mintaegységet fogyasztottam el, arányosan, soronként elosztva, különböző pálcákat (ERP, FP, HP) variálva (ezt nem tudom szebben leírni, azért remélem, hogy érthető). Erre a mintára készítjük el az elejének a másik felét is.

Összeöltöttem a darabokat, és utólag horgoltam hozzá a ujjakat.

Ujjak:
15 mintaegységet horgoltam a karkivágásokhoz, ezeket 28 soron keresztül horgoltam, a 10. ás a 20. sorokban egy-egy mintaegységet fogyasztva.

Díszítés: Az ujjak végére és a kabátka aljára cakkos minta került, a többi részt csak FP-kal végighorgoltam. A gombot egy horgolt bogyóval helyettesítettem, ezt egy hurokkal gomboljuk be, és került rá egy kis horgolt virág is.