2012. október 30., kedd

Szavazás

Kedves Barátaim!
Elindult a mesetarisznya szavazás, melyen az óvodánk is indult, egy általam varrt tarisznyával, amibe a kis ovisok segítségével állították össze az anyagot. Köszönünk minden egyes szavazatot: 

Vasvári Óvoda
(Szentendre)

 

http://gondolkodjegeszsegesen.hu/mesetarisznya/?sorszam=132

2012. október 28., vasárnap

Bele az őszbe, télbe.

Ősz van. Borongós, hideg, szeles idők járnak. Menthetetlenül közeledik a tél, és ezt annyira nem szeretem. Ilyenkor kedvem lenne bebújni az ágyba, bevackolni magam egy meleg takaróba, és csak úgy "lenni". Na, de ezt nem mindig kivitelezhető, sajnos. Ezért hát alkotunk. És mit is? Hát persze, hogy az épp aktuális időszak kapcsán lámpást. Nem mondok nagy okosságot, filléres dolgot készítettem. Egy befőttes üveg, egy kis filc, meg egy mécses és már is kész a halloweeni lámpás. Itt is lehet motívumokat, arcokat kivágni, ki, mit szeret. Nálunk most ilyenek űzik el a gonosz szellemeket :)








Azért tököt is faragtunk :)

2012. október 18., csütörtök

Egy év

1 év,
81 bejegyzés,
17 rendszeres olvasó,
3800 oldalmegjelenítés,





1000 hála NEKTEK, köszönöm.

2012. október 13., szombat

Baglyocskáim

Lilikém halad a divattal, úgyhogy a sok helyen látható baglyos sapit kért. Így készült el egy nagy szemű fülesbagoly sapka. De Szofi sem maradhat bagolytalan, született még egy testvér fióka.

Ki odúlakóim :)







2012. október 6., szombat

varrok is meg nem is

Ovikezdésre készült a csoportszoba ajtajára egy "ne zavarj" tábla. Ebéd után, mikor a kicsik lecsendesedtek, jár egy mese, ami levezeti a felesleges feszültséget, megnyugtat. Ez természetesen a hazamenős gyerekeknek is kell. Ezt a nyugodt időt kell megőrizni, és ezért készült ez a kis táblácska. A keretet adó mintás anyagok közé molinó került, erre hímeztem a feliratot, és egy kis indadíszt. Némi merevséget a belevarrt felmosó ad. Azért a hátuljára került még egy darab karton is. Kicsit csálé, és itt-ott girbegurba, de csinoska :)




A horgolás pedig rendületlenül dübörög tovább, egyszerre több darab készül, hogy ne unjak meg semmit, mire elkészül. Most még egy kis színes SBS kendőcske született. Kisebb mint az előző darab, viszont igazán vidám. Szofi csapott le rá, és boldogan tipeg benne oviba, a hűvösebb reggeleken.