2012. augusztus 31., péntek

Esztergom

Augusztus 19-én Esztergomba voltunk. Találkoztunk egy nagyon kedves családdal, és nagy vonalakban megnéztük ezt a gyönyörű várost. Voltunk már itt, de most mégis más szemmel néztük, és nagyon tetszett. Az esztergomi dzsámiban kezdtük, ahol megnéztük Bartos Erika elképesztő munkájával összeállított kiállítást. Lányok egyik nagy kedvencéről van szó, és az írónő által kitalált mesefigurákról, mégpedig Bogyóró és Babócáról. Szeptember végéig látható itt a kiállítás, ez után tovább vándorol. A vitrinekben Bogyó és Babóca bábkönyv eredeti díszlete kapott helyet.
Gyerekes család révén a városnézés állomásai egy játszótér, fagyizó, szökőkút és újra a játszótér és egy ugráló vár volt.













2012. augusztus 28., kedd

Falvédő

Lilike falvédője a másik lakásban egy paplanból készült darab volt, rajta néhány filcből kivágott minta. Most ez a paplan elnyerte végleges formáját, és a két lány megkapta egy-egy darabját, személyre szabottam. Viszont még most is, egy darabnak mutatnak, pedig két gyerek külön stílusában készült. Az alap egy narancs színű nyári paplan. Rákerült némi dísz, és a nevek. Lili egy színű betűket kért, és csak minimális díszítést. Szofcsikáé kicsit romantikusabb, mert ő inkább olyan csajosabb lány. Az ő felére zsebes rész is került, az épp aktuális kedvenceknek. Lilike külön tárolót kért.
Be kell valljam, hogy megküzdöttem vele, és igen csak csodálom azokat, akik egész takarókat varrnak. Hogyan képesek megcsinálni, hisz ezzel a fél paplannal is annyi nyűg volt. Megforgatni, tolni a gép alatt. Azt hiszem a továbbiakban meghagyom ezt  a munkát másnak. :)


2012. augusztus 7., kedd

Sorsoltam

Köszönöm szépen a szép számú részvételt, és a kedves szavakat. A kalapba 20 név került, a nyertest egy program segítségével sorsoltam ki. Kedves Melinda, gratulálok, te nyerted a kendőd :). Az átadást majd priviben megbeszéljük.