2012. január 30., hétfő

Misifotel

Tegnap végre át tudtam adni megint egy babzsák fotelt. Egy nagyon vagány fiúhoz illő szürke fotel készült, benne némi bordó minta, de ez csak szolidan. Az anyag egy erős bútorvászon, enyhén vízlepergető, és a tőlem már megszokott háromszög alakban készült el. Azt hiszem megint sikerült örömet szereznem egy kis embernek.


2012. január 28., szombat

Lila

Szeretem a lilát, szép szín, szinte minden árnyalatával ki vagyok békülve. Ezért is örültem egy kérésnek. Egy kedves ismerősöm megkért, hogy varrjak egy barátnőjének szülinapi ajándékot. Nagyon szép anyag volt az alap, a bélésnek való is csoda volt. Varrni is jó volt, és a színe is nagyon tetszett. Szabadon engedhettem a fantáziámat, mert a két belső zseb és a táska zárásának kivételével semmilyen kikötés nem volt. Ez egy rövid pántos táska, amelyet egy rövid pánttal lehet bezárni. Erre a pántra mágneszárat tettem, és egy kis textil virágot, közepén egy nagyobb fekete kabátgombbal, hogy kicsit harmonizáljon a pánttal, ami fekete hevederből készült. A táska maga 35x30 centi, négyzet, de a tetejének adtam egy kis ívet, és a táskának egy 5 centis sarokvarrással adtam egy mélységet. A belsejében kapott helyet a két zseb. Az elején egy egyszerű osztott zseb, a hátoldalán pedig egy cipzáras zseb lett varrva. A külső és a belső anyag közé, pedig az alátétekhez használható vatelint varrtam. A fotó nem adja vissza az igazi színét. Meg akartam tarnai, mert nagyon tetszik, remélem a gazdája is hasonló véleménnyel lesz majd róla.

2012. január 22., vasárnap

Megvagyunk

Köszönjük, megvagyunk. Nem tűntünk el, nem vagyunk betegek, csak nem csináltam mostanában olyan látványos dolgot. Toldottal, megvarrtam, felvarrtam, bevarrtam, és hasonló minden napi apróságok történtek. De hamarosan jövök 3 dologgal, amit neki is állok nem sokára elkészíteni. :)
Addig is további szép napos és szél mentes hét végét kívánok mindenkinek.

2012. január 16., hétfő

Kamilla kollekció :)

Kamilla a családunk tagja, aki lassan egy éve került hozzánk, és immár vele kiegészülve folynak a mindennapok. Egy Pesten élő családtól került hozzánk az akkor 10 hónapos kislány. Hamar beilleszkedett, próbáltuk neki ezt megkönnyíteni saját kuckóval, játékokkal, és mivel szobacirkáló, ezért neki is kell a ruha. Mikor sétálunk nehogy megfázzon a meleg lakásból kilépve. Bevallom, hogy neki újrahasznosított holmik készültek, de ezek is tökéletesek, és nagyon is szereti. 

Első körben egy magasabb falú fekhely készült neki, ebben a teraszon szokott csücsülni, és onnan ugat a világba. 

 

Ezt pedig bent használja, és nagyon szereti. Mikor vendégségbe érkezik egy idegen kutya ki sem száll az ágyából. 

 Készült kabátka is egy szövet szoknya és némi polar anyag felhasználásával, ennek az oldalnak a segítségével. Igazán csinos darab a rózsaszín dísztűzésnek köszönhetően.




Ez pedig egy kutyapulcsi egy kinőtt pulóver felhasználásával, némi szabással, varrással átalakítva. Mert azért kell a váltóruha.


Van még kinőtt gyerekruhánk, kiskabátunk, úgyhogy a kollekciónak lesznek még további darabjai is.

2012. január 12., csütörtök

Edit foltműhelye

Szülinapot ünnepelünk ismét. Most Edit hív játékra blogszülinapja alkalmából. Köszöntjük őt együtt :)

bagolypár

Lili lányom fél a baglyoktól. Nem tudjuk az okát, de változtatni  szeretnénk a dolgon. Többször fordult már elő, hogy éjjel sikítva kel, és csak azt mondja bagoly. Elegem lett ezekből az éjszakai sírásokból, és nekiálltam nézegetni a neten. Mutogattam a képeket Lilinek, és közben magyaráztam. Ő kiválasztotta a neki leginkább tetszőt. Feltúrtam az anyagost, és összeválogattuk a színeket. Így született meg "Bagi" és "Uhu", mert azért készült Szofinak is egy bagolypajtás. Párna, de nem nagy, inkább az a kézbe fogható, morzsolni való. Azóta ezek a baglyok gyönyörűen el is sajátították a repülés művészetét. És bár Lili nem minden nap alszik vele, de a tudat, hogy itt van a szobájában megnyugtatja, mert az óta nem volt baglyos rémálma.



2012. január 9., hétfő

Torta

Beindultak a hétköznapok, vége az ünnepeknek. A férjem újra dolgozik, lányok oviba, bölcsibe, én pedig továbbra is keresem az igazit. De így év elején nekünk jut ünnepelni való. Férjem január 5.-én született. Általában egy kis apróság mellé valamilyen sütit szokott kérni, mert nagyon édesszájú. Idén csokitortát választott, de szerettem volna, ha van benne egy kis csavar. Elkezdtem járatni az agyamat. Nagyon szereti a csokis-körtés süteményeket. Gondoltam ezt valahogy összehozom a tortával. Így született meg a hét végén a szülinapi süti. Sütöttem egy egyszerű vaníliás piskótát 8 tojásból. Mikor kihűlt 3 felé vágtam. Fél liter tejszínt elkezdtem melegíteni, és beleolvasztottam egy tábla étcsokit. Cukor nem kellett bele, mert a tejszín, ami hivatalos nevén növényi habalap, már magában is édes volt. Ezt hagytam a hűtőben egy fél napot dermedni, majd jó alaposan felvertem, tettem hozzá egy kis habfixet is. Amikor már úgy láttam, hogy megtartja a formáját kevertem bele vilmoskörte aromát. A piskótát először egy jó adag házi körtelekvárral kentem meg, majd ezzel a csokis-körtés krémmel. Kívülről is bevontam és próbáltam egy kicsit megdíszíteni a maradék krémmel. Betettem a hűtőbe, és másnap ebéd után felköszöntöttük vele Apát. Neki nagyon ízlik, a gyerekeknek nem különösebben.


Boldog születésnapot :)

2012. január 4., szerda

Kistáska

Hát elkezdődött ez az év is. Túl sokat nem tudok írni róla, egyenlőre még nem túl jó a kapcsolatunk, de remélem kialakul közöttünk valami jó, kellemes.
Hoztam egy képet, amit még karácsonykor készítettem. Egy kis lila táska van rajta, ami öcsém barátnőjének, Nójinak  készült. Tetszik neki, remélem majd hasznát is veszi. Csinos kis darab, bár nekem túl "lányos" és kicsi, viszont a lilát én is nagyon szeretem. Már fel is használtam hozzá a nyereményem egyik szép darabját, ez az ajándék kísérő. Nagyon tetszik,és pont jó a mérete. Igazán csinos ez a két darab így együtt. Köszi Erika.